فهرست مطالب

پرستاری مراقبت ویژه - سال دوم شماره 1 (پیاپی 2، بهار 1388)

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال دوم شماره 1 (پیاپی 2، بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/02/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • کامران توکل، حمیدرضا غفاریان شیرازی صفحه 1
  • مهدی صادقی شرمه، نسرین رزمجویی، عباس عبادی، سهیل نجفی مهری، محسن اسدی لاری، پریسا بزرگ زاد صفحه 9
    اهداف. اثرات جراحی انجام شده روی بیماران قلبی، آنها را در ابعاد مختلف دچار تغییرات نموده و نیاز های ویژه ای با توجه به شرایط جدید جسمی و روحی ایجاد می نماید. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر اجرای الگوی مراقبت پیگیر بر کیفیت زندگی بیماران بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر انجام شد.
    روش ها. در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوگروهی شاهد دار، 66 بیمار که تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر قرار گرفته بودند به روش غیراحتمالی مبتنی بر هدف انتخاب و به دو گروه شاهد و آزمون تقسیم شده و به مدت 2 ماه مورد بررسی قرار گرفتند. در گروه آزمون، الگوی مراقبت پیگیر اجرا شد ولی در گروه شاهد هیچ گونه مداخله ای انجام نگردید. کیفیت زندگی نمونه ها در هر دو گروه با استفاده از پرسش نامه سنجش کیفیت زندگی اختصاصی مک نیو در سه مرحله قبل از مداخله، یک ماه بعد و دو ماه بعد از مداخله ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد.
    یافته ها. میانگین نمره های به دست آمده در سه حیطه پرسش نامه کیفیت زندگی مک نیو در گروه آزمون، تفاوت معنی داری دارد. میانگین نمرات کیفیت زندگی در گروه آزمون قبل از مداخله 8/0±2/4، یک ماه بعد از مداخله 6/0±6/4 و دو ماه بعد از مداخله 2/0±4/6 و در گروه شاهد نیز به ترتیب 8/0±2/5، 9/0±0/4 و 8/0±5/4 بود.
    نتیجه گیری. اجرای مدل مراقبت پیگیر روی بیماران بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر، موجب بهبود کیفیت زندگی آنها می شود.
    کلیدواژگان: الگوی مراقبت پیگیر، کیفیت زندگی، پیوند عروق کرونر
  • ابراهیم نصیری، حسین باباتبار درزی، یوسف مرتضوی صفحه 10
    اهداف. ارایه شکل های مختلف داروها، به ویژه شکل محلول آنها که به صورت میلی گرم، میلی اکی والان یا غلظت/درصد مورد استفاده قرار می گیرند و معمولا توسط پرستاران به بیمار عرضه می شوند می تواند منشا وقوع خطا باشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی خطای محاسبات داروهای محلول مورد مصرف در بخش مراقبت ویژه انجام شد.
    روش ها. در این مطالعه توصیفی، جامعه مورد مطالعه را پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مازندران تشکیل دادند. 36 نفر به طور تصادفی انتخاب شدند و به پرسش نامه ای حاوی اطلاعات دموگرافیک و پنج سئوال اختصاصی در مورد سه داروی اصلی مورد مصرف در موارد بحرانی به روش حضوری پاسخ دادند. پاسخ ها در سه سطح ضعیف، متوسط و خوب ارزیابی شدند.
    یافته ها. توانمندی اکثریت پرستاران مراقبت ویژه برای محاسبه میزان داروها در حد متوسط است (5/55%). تفاوت قابل ملاحظه ای بین پرستاران زن و مرد برای محاسبه داروها وجود نداشت.
    نتیجه گیری. قدرت محاسبه پرستاران در ارتباط با داروهایی که واحدی غیر از میلی- یا میکروگرم دارند ضعیف یا متوسط است و خطای زیادی در محاسبات این داروها دارند. لذا پیشنهاد می شود آموزش های لازم ضمن خدمت برای کلیه پرستاران ویژه در حیطه محاسبات دارویی ارایه شده و در آموزش پرستاری به این مساله توجه بیشتری شود.
    کلیدواژگان: مراقبت ویژه، خطای دارویی، پرستاران، قدرت محاسبه دارویی
  • زهرا دانیال صفحه 13
    اهداف. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر اجرای مدل مدیریت کیفیت فراگیر بر تعیین نیازهای آموزشی پرستاران بخش های ویژه انجام شد.
    روش ها. این پژوهش روی 80 نفر از پرسنل بخش های ویژه بیمارستان حضرت رسول (ص) و فیروزگر که به طور تصادفی انتخاب شده بودند اجرا شد. آزمودنی ها در دو گروه آزمایش (پرستاران بیمارستان حضرت رسول) که مدیریت کیفیت فراگیر روی آنها اجرا شده بود و گواه (پرستاران بیمارستان فیروزگر) که هیچ گونه آموزشی ندیده بودند تقسیم شدند. پرسش نامه های مدیریت کیفیت فراگیر و نیازسنجی آموزشی به عنوان پس آزمون در هر دو گروه تکمیل شد.
    یافته ها. نتایج حاصل از تعیین نیازهای آموزشی پرستاران گروه آزمایش به طور معنی داری بالاتر بود. همچنین بین نیازهای آموزشی و مولفه های مدیریت کیفیت فراگیر در ارایه خدمات پرستاری تفاوت معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری. مدیریت کیفیت فراگیر در تعیین نیازهای آموزشی پرستاران موثر است و می تواند نیازسنجی بهتر و مدون تری را موجب شود. در بیمارستان هایی که مدیریت کیفیت فراگیر اجرا می شود، پرستاران سعی می کنند که دانش خود را به وسیله یادگیری روش های نوین آموزشی ارتقا دهند و برای موفقیت هر چه بیشتر در مراقبت های بهداشتی تلاش می کنند.
    کلیدواژگان: پرستاران بخش های ویژه، نیازهای آموزشی، مدیریت کیفیت فراگیر
  • سید داوود تدریسی، سید جلال مدنی، فروردین فرمند، عباس عبادی، علی اکبر کریمی زارچی، مسعود ثقفی نیا، صدیقه میرهاشمی، زهرا حاجی امینی، الهه متحدیان تبریزی صفحه 15
    اهداف. داروهای آرام بخش به میزان زیادی برای بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه به کار برده می شود. ارزیابی ساختاری از آرام سازی و بی قراری، برای تعیین مقدار دارو های آرام بخش براساس نوع رفتار بی قراری مفید است. مطالعه حاضر با هدف تعیین دقیق اعتبار و روایی مقیاس ریچموند به زبان فارسی در بیماران بزرگسال بستری در بخش مراقبت ویژه انجام شد.
    روش ها. ابتدا نسخه انگلیسی ریچموند به زبان فارسی برگردانده و با اجماع متخصصان، نسخه فارسی اولیه تهیه شد و روی 35 بیمار مورد آزمایش قرار گرفت. نسخه فارسی به روش «ترجمه برگشتی» مجددا به انگلیسی برگردانده و روی 35 بیمار آزمایش شد. پس از آموزش کاربران (یک پزشک بیهوشی و 7 پرستار)، این مقیاس در دو مرحله روی 120 بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه بزرگسالان یکی از بیمارستان های تهران به منظور اندازه گیری روایی بین آزمون گرها مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها. مقایسه ضریب همسانی درون گروهی (مقیاس اصلی ریچموند؛ κ) معادل 65/0 با مقیاس آنالوگ بصری (r) معادل 76/0 و ضریب توافق بین گروهی (α) معادل 95/0 حاکی از توافق قابل قبول بین ارزیابان است.
    نتیجه گیری. مقیاس سطح بی قراری ریچموند، ابزار مناسبی برای اندازه گیری وضعیت آرام سازی در بیماران بخش ویژه بین فارسی زبانان است و ضریب توافق مناسبی بین ارزیابان دارد. استفاده از این مقیاس استاندارد، از عوارض آرام سازی و مدت زمان استفاده از آنها می کاهد و پرستاران بخش مراقبت ویژه، با مفهوم آرام سازی بر اساس دستور پزشک به تفاهم می رسند.
    کلیدواژگان: داروی آرام بخش، بی قراری، اعتبار، روایی
  • محمد مهدی سالاری، زهره وفادار، رمضان رحمانی، مرتضی خاقانی زاده، زهرا حاجی امینی، محمد دانشمندی صفحه 21
    اهداف. جامعه پرستاری به علت ماهیت خاص شغلی تحت فشارهای مختلفی قرار دارد که ضعف مدیران و عدم آشنایی آنان با سبک های اثر بخش مدیریتی این فشارها را مضاعف می سازد. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر اجرای نظام پیشنهادات بر میزان تعهد سازمانی پرسنل شاغل در بخش های مراقبت ویژه انجام شد.
    روش ها. این مطالعه شبه تجربی با دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل به روش پیش- و پس آزمون به مدت 3 ماه روی 118 نفر از پرسنل شاغل در 3 بخش مراقبت ویژه انجام شد. در گروه مداخله نظام پیشنهادات آموزش داده شد و به اجرا درآمد، در گروه آموزش نظام پیشنهادات فقط آموزش داده شد و در گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای صورت نگرفت. داده ها با استفاده از مصاحبه و پرسش نامه تعهد سازمانی گردآوری و با استفاده از نرم افزار SPSS 11 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها. در مرحله پس آزمون، میانگین تعهد سازمانی و ابعاد سه گانه آن در بین گروه های مورد مطالعه تفاوت معنی داری نشان دادند (001/0=p). در مقایسه دو به دو، تفاوت در تعهد سازمانی بین گروه های مداخله و آموزش (001/0=p) و گروه های مداخله و کنترل (001/0=p) معنی دار بود ولی بین گروه های آموزش و کنترل (05/0>p) معنی دار نبود. در گروه کنترل و آموزش علیرغم تفاوت جزیی در تعهد مستمر و تعهد تکلیفی (متاثر از گذشت زمان)، در بعد تعهد عاطفی هیچ گونه تفاوت معنی داری ایجاد نشد (05/0>p).
    نتیجه گیری. استفاده از نظام پیشنهادات که بر استفاده از نیروی فکر و اندیشه و توان بالقوه پرستاران جوان در کنار تجارب باارزش پرستاران مجرب استوار است از راهکارهای پیشرفت و ارتقای سیستم پرستاری است.
    کلیدواژگان: نظام پیشنهادات، تعهد سازمانی، بخش مراقبت ویژه
  • سهیلا مژده، علیرضا صدری، محمد مهدی نبی صفحه 27
    اهداف. ونتیلاتور ها به شکلی طراحی می شوند که اگر بیمار با مشکلی مواجه شد اخطار دهند. اخطار ها معمولا تکرارشونده، گوش خراش، مهیج و گیج کننده هستند. هدف این مطالعه بهبود وضعیت سیستم های اخطار در بخش مراقبت ویژه با مقایسه اخطارهای گفتاری و زنگی از دیدگاه پرستاران و پزشکان بود.
    روش ها. سیستم اخطار گفتاری مورد مطالعه به زبان فارسی طراحی و روی دستگاه ونتیلاتور «بنت 7200» نصب شد و در بخش ICU مرکزی مورد استفاده قرار گرفت. در شرایط منجر به تولید اخطار، دستگاه اخطار زنگی ایجاد می نمود و در کنار هر چراغ قرمز روشن پیغامی نوشته می شد. در سیستم اخطار گفتاری، با استفاده از ریزپردازنده تعبیه و برنامه نویسی شده، اخطارهای تشخیص داده شده به صورت گفتاری با رعایت اولویت شنیده می شد. 50 پرسش نامه در اختیار پرسنل، پزشک مقیم ICU و دستیارهای بیهوشی قرار گرفت و 40 پرسش نامه مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها. 22 نفر (5/54%) از پرستاران و پزشکان با این نظر که مرگ ومیر در دستگاه ونتیلاتور دارای اخطار گفتاری بیشتر است «مخالف» یا «کاملا مخالف» بودند. مدت زمان پاسخ به اخطار زنگی از مدت زمان پاسخ به اخطار گفتاری طولانی تر ارزیابی شد.
    نتیجه گیری. به نظر پرسنل بخش مراقبت ویژه، ونتیلاتور دارای اخطار گفتاری موجب آگاهی سریع از مشکل بیمار می شود. از سوی دیگر، وقتی پرسنل از اختلال به وجودآمده زودتر مطلع شوند و نوع مشکل را نیز بدانند سریع تر به حل مشکل بیمار می پردازند.
    کلیدواژگان: ونتیلاتور، اخطار گفتاری، ICU
  • غلامرضا محمدی، عباسعلی ابراهیمیان، حسین محمودی صفحه 31
    اهداف. وجود پرستاران دارای دانش کافی، نقش مؤثری در بالا بردن کیفیت مراقبت های پرستاری، خصوصا در بخش های ویژه دارد. یکی از مهم ترین ویژگی های ذکرشده برای پرسنل پرستاری بخش های ویژه، دانش است. به همین منظور، این مطالعه با هدف بررسی دانش پرستاران مراقبت های ویژه انجام شد.
    روش ها. برای این مطالعه، 100 نفر از پرستاران بخش های CCU و ICU ی بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه جمع آوری شد. پس از ایجاد بانک اطلاعاتی در نرم افزار SPSS 11 با استفاده از آزمون مجذورکای ارتباط بین متغیرهای مورد نظر با دانش پرستاران بخش های ویژه بررسی شد.
    یافته ها. میزان دانش پرستاران در زمینه مراقبت های پرستاری از بیماران بستری در بخش های ویژه در حد ضعیف تا متوسط بود. همچنین، بین میزان دانش واحدهای مورد پژوهش با جنس، وضعیت استخدامی، بخش محل خدمت و سابقه کار آنها ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری. پرسنل بخش های ویژه نیازمند اطلاعات بیشتر و تخصصی تر در زمینه های کاری خود هستند. لذا پیشنهاد می شود که با توجه به نیازهای آموزشی واقعی، نسبت به تعدیل حجم مطالب درسی با تکیه بر تخصصی کردن آموزش پرستاری در حیطه های مختلف کاربرد آن در مقطع کارشناسی توجه بیشتری شود.
    کلیدواژگان: پرستار، دانش، بخش های ویژه، مراقبت های پرستاری
  • حسین باباتبار درزی، عباس عبادی، علی اکبر کریمی زارچی، علیرضا شرقی نمین، جمیله مختاری نوری، سید داوود تدریسی، یوسف مرتضوی * صفحه 37

    اهداف. با افزایش روزافزون بیماری های قلبی- عروقی، استفاده از عمل پیوند عروق کرونر به عنوان یکی از موثرترین روش های درمانی محسوب می شود. با توجه به وجود لوله در داخل تراشه در زمان انتقال مددجو از اتاق عمل به بخش مراقبت های ویژه جراحی قلب، این تحقیق با هدف بررسی ارتباط بین طول مدت انتوباسیون با عوارض احتمالی بعد از CABG انجام شد.
    روش ها. با انجام مطالعه مقطعی، 600 پرونده از 986 پرونده بیمارانی که در دو بیمارستان شهر تهران تحت عمل جراحی CABG قرار گرفته بودند، مورد بررسی دقیق قرار گرفت و ارتباط بین عوارض بعد از عمل (8 عارضه) با طول مدت زمان انتوباسیون مطالعه شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS 11.5 و روش های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها. میانگین سنی بیماران در این مطالعه 2/10+6/58 سال بود که اکثریت (73%) آنها مذکر بودند. حداقل مدت انتوباسیون 81/8 ساعت و حداکثر مدت انتوباسیون 75/24 ساعت بود.
    نتیجه گیری. بین طول مدت انتوباسیون با خونریزی بعد از عمل، بازگشت مجدد به اتاق عمل، نارسایی احتقانی قلب، ایست قلبی و افت فشار خون پس از پایدار شدن، همبستگی شدید وجود دارد.

    کلیدواژگان: انتوباسیون، عوارض، پیوند عروق کرونر
|
  • Tavakkol K., Ghaffarian Shirazi H. R Page 1
    Aims. Coughing during unconseusness or after tracheal extubation is unwanted and possible that can be harmful in patients under cataract operation and cause damages to eye or finally blindness. Our goal in this study was to determine the effect of lidocaine injection via endotracheal tube before extubation in decrease of incidence of cough and laryngospasm in cataract operation after extubation. Methods. This is a double blind randomized clinical trial study, performed for 6 months in Yasouj Emam-Sajad Hospital on 66 above 18 year-old candidates of cataract operation. In control group, 100 mg (5ml) of lidocaine 2% and in test group, same volume of placebo (normal salin) injected via endotracheal tube. Using anesthesia drugs stoped 5 to 10 minutes before end of the surgery and after ending the operation extubation took lace. The number of coughs and laryngospasm recorded in three periods. Collected data analysed by SPSS 11. Results. Cystolic and diastolic blood pressure before operation, after extubation in operation room and in recovery room did not show a significant different in control and test group. Number of coughs were higher in control group and the difference between 2 groups were significant. Conclusion. Administration of lidocaine via endotracheal tube administration reduces coughing during emergence from general anesthesia without prolonging the emergence in cataract operation.
  • Hojjat M Page 5
    Aims. Increasing of acute myocardial infarction is a main cause of importance of emergency management for these patients. Streptokinase is a standard drug suggested by several international associations. This study was to evaluate the time period between entrance of severe heart stroke patient to hospital and streptokinase injection by nurses. Methods. This is a cross-sectional study performed on 150 consecutive patients admitted in CCU with acute myocardial infarction diagnosis. A researcher-made questionnaire used gathering data. Its validity accepted by agreement of 10 professors and its reliability accepted by test-retest method in 15 cases and spearman test (r=0.85). Data analyzed by parametric and non-parametric tests. Results. 12 patient (8%) expired in first day and 18 (12%) suffered from pulmonary edema. Mean of injection fraction was 46.15 ± 8.81 and mean of door to needle time was 190.33 ± 420.35 minutes. Relation between "confined day/door to needle time" variables (p<0/01; Sig=0.001) and "injection fraction/door to needle time" variables (p<0/05, Sig=0.007) was significant by Pearson test. Conclusion. Mean of door to needle time was 2 hours and 40 minutes more than standard time (30 minute). Nursing managers must pay more attention to this difference.
  • Sadeghi Sherme M., Razmjooei N., Ebadi A., Najafi Mehri S., Asadi-Lari M., Bozorgzad P Page 9
    Aims
    Patients with coronary heart disease are influenced by the disease and heart surgery in different aspects that propounds special needs regarding their physical and mental conditions. This study performed to evaluate the effect of administering the continuous care model on quality of life of patients undergone coronary artery bypass graft (CABG) surgery.
    Methods
    In this two-group clinical control trial study, 66 CABG patients undergone coronary artery bypass graft divided into experimental and control groups randomly and analyzed for two months. Continuous care model applied to experimental group and no interfering made on control group. Measurement of health-related quality of life took place using MacNew heart disease health-related quality of life questionnaire before, one month after and two months after the intervention in both groups. Data analyzed by repeated measurement ANOVA method and SPSS 15 software.
    Results
    There was a significant difference among three fields of MacNew questionnaire mean scores in experimental group (p<0.001). The mean of quality of life scores in experimental group were 4.3±0.8 before intervention, 4.6±0.5 one month after and 6.3±0.2 two months after intervention. In the c ontrol group the mean scores were 5.4 ±0.8, 4.1±0.9 and 4.7±0.6, respectively.
    Conclusion
    Applying continuous care model promote quality of life of patients after coronary artery bypass graft surgery.
  • Tadrisi S. D., Madani S. J., Farmand F., Ebadi A., Karimi Zarchi A. A., Saghafinia, Mirhashemi S., Haji Amini Z., Mottahedian Tabrizi E Page 15
    Aims. Sedative medications are widely used in intensive care unit patients. Structured assessment of sedation and agitation is useful to titrate sedative medications and to evaluate agitated behavior with persian version of Richmond agitation/sedation scale. Methods. At first the english version of Richmond translated to persian and the initial persian version made by expert confirm. This version studied on 35 patients. Then the persian version translated back to english and evaluated in 35 other patients. After teaching to users (one anesthesiologist and 7 nurses), this scale studied in 2 phases on 120 adult ICU patients in one of the Tehran hospitals to measure the inter-rater reliability and validity. Results. Comparing the intraclass correlation coefficient (RASS; κ) equal to 0.65 with visual analog scale (r) equal to 0.76 and interclass correlation coefficient (α) equal to 0.95 showed a significant correlation between the raters. Conclusion. Persian version of Richmond agitation/sedation scale is logical, easy to administer and readily recalled. It has high reliability and validity in medical and surgical, ventilated or no ventilated and sedated or no sedated adult ICU patients.
  • Salari M. M., Vafadar Z., Rahmani R., Khaghanizade M., Haji Amini Z., Daneshmandi M Page 21
    Aims. The nursing society is under various pressures due to the special nature of the job and weakness of managers and lack of their familiarity with efficient management styles intensify these pressures. This study was to determine the influence of implementation of suggestions’ system on extension of organizational commitment of personnels working in ICU.Methods. This interfering and semi-experimental study performed on 118 ICU personnels in one control and two experiment groups by using pre- and posttest model for three months. In training group, suggestions’ system was only taught; In interfering group, suggestions’ system was taught and implemented. Data gathered through interview and organizational commitment questionnaire and analyzed by SPSS 11 software. Results. Significant difference seen in posttest stage, among the average of organizational commitment and its threefold aspects in all groups. In comparison of groups, there was significant difference in general organizational commitment between interfering and training groups (p=0.001), interfering and control groups (p=0.001) but no significant difference between control and training groups (p>0.05). Conclusion. Using suggestion's system that is based on young nurses thinking power and potentials beside older nurses experimental power is a strategy to progress and improve the nursing system.
  • Mojdeh S., Sadri A. R., Nabi M. M Page 27
    Aims. Ventilators designed to generate the alarms when patient have any problem. However, these alarms can blend in with other accustomed sounds of the intensive care unit. This study was to improve medical ventilator alarms in ICU by comparing vocal and beep alarms regarding to nurses and physicians opinion. Methods. Studied "vocal alarm" designed in Persian language and put on "Bennet 7200" ventilator. In critical conditions, vocal alarm system using a software microprocessor broadcasted recognized alarms in speech, respectively. 40 questionnaires from nurses, physicians and assistants collected and data analyzed with SPSS 11 software. Results. 22 (54.5%) of attitudes were unsatisfied with this belief that death is more occuring with vocal alarmed ventilator. Response duration for normal beep alarmed ventilators were longer than vocal alarms. Conclusion. The vocal alarms improve patient safety by alerting all medical staff in the ICU of all critical ventilator events. Using vocal alarm system reduces the response duration to alarms of the ventilator events.
  • Mohammadi Gh. R., Ebrahimian A. A., Mahmoudi H Page 31
    Aims. Nurses with sufficient knowledge are effective to improve the quality of nursing cares especially in critical units. One of the most emphasized features of critical care units nursing staffs is having knowledge. This study was to evaluate the knowledge of intensive care units nurses. Methods. In this study, 100 personnel of ICU and CCU of Semnan university of medical science's hospitals selected. The knowledge of these personnel about critical care determined using a questionnaire and analyzed by SPSS 11 software. Results. Considering personnel's awareness of intensive nursing care were low to moderate. There was no significant difference between awareness level and sex, age, locality of service, work condition and job experience. Conclusion. The critical unit's nursing personnel need special information about work field. Therefore, according to real necessities of education it is recommended to pay more attention to moderation of texts based on specialization of nursing educating courses in different fields of its application.
  • Babatabar Darzi H., Ebadi A., Karimi Zarchi A. A., Sharghi Namin A. R., Mokhtari Noori J., Tadrisi S. D., Mortazavi Y Page 37

    Aims. Cardiovascular diseases and especially coronary artery disease is the main source of morbidity and mortality and coronary artery bypass graft (CABG) is still the main procedure for this widespread health problem. This study was to investigate the correlation between duration of post of intubation and the complication after CABG. Methods. A cross-sectional study performed on 600 consecutive patients undergone CABG in two Tehran hospitals and the correlation between complication after CABG and duration of post operation intubation studied using SPSS 11.5 statistical package. Results. The mean age of patients was 58.6 ± 10/2 years and about 73% of the study population were males. The minimum and maximum intubation duration was 8.81 and 24.75 hours, respectively. Conclusion. The duration of intubation has significant correlation with post operation complications included post operation hemorrhage, reoperation, congestive heart failure after operation, cardiac arrest and hypotension after hemodynamic stability.